Sposób przygotowania

Grzybki namoczyć na noc w gorącej wodzie.
Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w kostkę, wrzucić do garnka, dodać namoczone grzybki (bez zalewy) i zalać serwatką.
Dodać jarzynkę, ziele angielskie, liście laurowe oraz pokrojoną kiełbasę.
Gotować do miękkości ziemniaków.
Doprawić wyciśniętym czosnkiem, majerankiem, pieprzem - pogotować chwilę i ew. doprawić wodą z moczenia grzybków.
Można zabielić śmietaną.

Komentarze

  • 3
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>* Serdecznie zapraszam do przeglądania moich przepisów :) *** Każdy znajdzie wśród nich coś smacznego dla siebie :) *</b>
  • 1
    original
    Opublikowano

    eagle

    Chyba musimy wypróbować, bo jakoś smaku nie jestem w stanie sobie wyobrazić.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !