Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki konserwowe

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórki gruntowe 1/2 kg
ocet 2,5 łyżki
cukier 1 łyżka
sól 1 łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
ziele angielskie 2 szt
Gorczyca biała cała Prymat 1 łyżeczka
chrzan kawałek
czosnek 1 ząbek
koper 1 gałązka
marchew kawałek
cebula 1 mała sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki konserwowe

Przepis na słoik jedno -litrowy.
Do słoika o pojemności 1 litr włożyć przyprawy, czyli 2 ziela angielskie, liść laurowy, łyżeczkę gorczycy. Nastepnie włożyć 1 łodygę i kwiat kopru, po kawałku marchwi oraz chrzanu, jeden ząbek czosnku oraz małą cebulę. W przygotowanym słoiku układać średniej i małej wielkości ogórki. Następnie zalać zimną wodą (nie przegotowaną). Zakręcić i pasteryzować 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 22.10.2013 11:37
pyszne na zime
Beata23 18.08.2013 21:00
dobre na zimę
EmciaPichci 29.07.2013 16:59
jeszcze nigdy nie robiłam konserwowych :) muszę spróbować!
Ewelina38 02.09.2012 20:35
bez nich nie wyobrażam sobie zimowych zapasów :)
RenataZ-et 09.06.2012 19:38
super
kate.500 08.06.2012 09:48
pycha
olkaaa 30.05.2012 08:28
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak