Sposób przygotowania

Przepis na słoik jedno -litrowy.
Do słoika o pojemności 1 litr włożyć przyprawy, czyli 2 ziela angielskie, liść laurowy, łyżeczkę gorczycy. Nastepnie włożyć 1 łodygę i kwiat kopru, po kawałku marchwi oraz chrzanu, jeden ząbek czosnku oraz małą cebulę. W przygotowanym słoiku układać średniej i małej wielkości ogórki. Następnie zalać zimną wodą (nie przegotowaną). Zakręcić i pasteryzować 15 minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    uwielbiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    bez nich nie wyobrażam sobie zimowych zapasów :)
  • 0
    10371650_872353579458561_3057513019799197911_n
    Opublikowano

    EmciaPichci

    jeszcze nigdy nie robiłam konserwowych :) muszę spróbować!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Beata23

    dobre na zimę
  • 0
    original
    Opublikowano

    ONY_za_kare

    pyszne na zime

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !