Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Omlet z brukselką

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajek 4 szt.
mleko 5 łyżek
masła 1 łyżka
brukselki 30 dag
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Omlet z brukselką

Brukselkę ugotować w wodzie z dodatkiem soli, odcedzić. Każda przekroić na połowę. W naczyniu rozbić jajka z mlekiem, sola i pieprzem. Na patelni roztopić masło i wlać masę mleczno-jajeczną. Kiedy omlet zacznie przywierać do dna, delikatnie podważać go drewnianą łopatką, tak aby płynna masa spływała pod spód. Gdy masa przestanie już spływać, a wierzch omletu będzie miał konsystencję \"galarety\" należny wyłożyć ugotowana brukselkę i złożyć omlet na pół. Podpiekać jeszcze przez kilka minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SylwiaMagdaSabin 21.03.2012 20:58
brukselka mnian
iknkirke 09.03.2012 09:47
dobre
Renataj 15.08.2011 19:58
Praktyczny przepis, zwłaszcza gdy po obiedzie pozostaje ugotowana brukselka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak