Sposób przygotowania

Brukselkę ugotować w wodzie z dodatkiem soli, odcedzić. Każda przekroić na połowę. W naczyniu rozbić jajka z mlekiem, sola i pieprzem. Na patelni roztopić masło i wlać masę mleczno-jajeczną. Kiedy omlet zacznie przywierać do dna, delikatnie podważać go drewnianą łopatką, tak aby płynna masa spływała pod spód. Gdy masa przestanie już spływać, a wierzch omletu będzie miał konsystencję \"galarety\" należny wyłożyć ugotowana brukselkę i złożyć omlet na pół. Podpiekać jeszcze przez kilka minut.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Praktyczny przepis, zwłaszcza gdy po obiedzie pozostaje ugotowana brukselka.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    dobre
  • 3
    original
    Opublikowano

    SylwiaMagdaSabin

    brukselka mnian

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !