Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piersi kurczaka w parmezanie

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piersi z kurczaka 0,5 kg
parmezan starty 100 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 150 g
papryka mielona 1 łyżeczka
sól do smaku
olej do smażenia
jajko 1 szt
Bazylia suszona Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Piersi kurczaka w parmezanie

Kroki postępowania

1
Bułkę tartą wymieszać z papryką , bazylią i parmezanem.
Krok 1 - Piersi kurczaka w parmezanie foto
2
Mięso umyć, pokroić w cienkie paski. Jajko roztrzepać i posolić. Moczyć mięso najpierw w jajku a potem panierować w bułce z dodatkami.
Krok 2 - Piersi kurczaka w parmezanie foto
3
Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
Krok 3 - Piersi kurczaka w parmezanie foto
4
Podawać z ryżem lub ziemniakami. Smacznego.
Krok 4 - Piersi kurczaka w parmezanie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia1988 01.09.2012 13:49
świetny przepis
Aneta2604 31.07.2012 17:20
bardzo fajny przepis muszę go wypróbować
hastalavista 25.07.2012 19:06
fajny pomysł
MAR3STA 31.05.2012 17:11
dla mnie super
motylwe 30.05.2012 07:57
aromatyczne i smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak