Sposób przygotowania

Cebulę siekamy,czosnek przeciskamy przez praskę i mieszamy to z pozostałymio składnikami marynaty.Schab myjemy osuszamy wkładamy do miski polewamy marynatą przykrywamy i wstawiamy na cztery godziny do lodówki obracając od czasu do czasu.Po tym czasie mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego a marynatę zostawiamy.Maliny rozkładamy wokół mięsa.Miód mieszamy z 1/3 szklanki wody dodajemy liść laurowy przyprawiamy solą i pieprzem łączymy to z marynatą i zalewamy schab.Pieczemy pod przykryciem 40 minut w 175 stopniach.Mięso przekładamy do cieołego naczynia .Z sosu wyciągamy liść laurowy,sos miksujemy wlewamy whisky i na małym ogniu gotujemy dwie minuty.Schab kroimy w plastry i polewamy sosem.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !