Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

schab pieczony z malinami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 1 kg
maliny świeże 1/2 kg
whisky 1 łyżka
miód 1 1/2 łyżeczki
marynata
cebula 1 szt
czosnek 1 ząbek
oliwa 3 łyżki
sok z limonki 2 łyżeczki
skórka z cytryny 1 łyżeczka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: schab pieczony z malinami

Cebulę siekamy,czosnek przeciskamy przez praskę i mieszamy to z pozostałymio składnikami marynaty.Schab myjemy osuszamy wkładamy do miski polewamy marynatą przykrywamy i wstawiamy na cztery godziny do lodówki obracając od czasu do czasu.Po tym czasie mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego a marynatę zostawiamy.Maliny rozkładamy wokół mięsa.Miód mieszamy z 1/3 szklanki wody dodajemy liść laurowy przyprawiamy solą i pieprzem łączymy to z marynatą i zalewamy schab.Pieczemy pod przykryciem 40 minut w 175 stopniach.Mięso przekładamy do cieołego naczynia .Z sosu wyciągamy liść laurowy,sos miksujemy wlewamy whisky i na małym ogniu gotujemy dwie minuty.Schab kroimy w plastry i polewamy sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 16.11.2014 10:22
Interesująca kompozycja smakowa.
dorotka0000025 29.06.2012 13:34
ciekawy pomysl

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak