Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

turecki chlebek z nadzieniem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 2 szklanki
olej 1/2 szklanki
cukier 1 łyżeczka
sól 1 łyżeczka
mąka 1 kg
drożdże 10 gram
Farsz mięsny:
cebula 2 szt
pomidory 2 szt
koncentrat pomidorowy
mięso mielone 25 dkg
FARSZ Z BIAŁYM SEREM
twaróg 1 kostka
śmietana
sól

Przepis i sposób przygotowania na: turecki chlebek z nadzieniem

Wszystkie składniki ciasta oprócz drożdży urabiamy w dużej misce a drożdże mieszamy z mlekiem i dodajemy do ciasta,ciasto odstawiamy na 20 minut.Farsz mięsny-cebule i pomidory kroimy w drobną kostkę,na rozgrzany olej dajemy mięso i przysmażamy,następnie dodajemy pokrojone pomidory cebulę i koncentrat i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem i zostawiamy do ostygnięcia.Farsz z sera-ser rozdrabniamy doldajemy śmietanę lub mleko i przyprawiamy do smaku solą.Z ciasta formujemy kuleczki każdą kulę wałkujemy i nakładamy farsz i zawijamy jak pierogi.Smarujemy żółtkiem możemy posypać sezamem .Pieczemy 20 minut w 200 stopniach.POWINNY BYĆ BRĄZOWE.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Myszka75 06.09.2012 07:31
Dla moich głodomorów:)
Betka 06.08.2012 09:51
rewelacja;)
dorotka0000025 29.06.2012 13:33
ciekawy pomysl

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak