Sposób przygotowania

margarynę siekamy z masłem, następnie dodajemy sodę, miód, cukier, jajka i śmietanę i dokładnie wyrabiamy, ciasto dzielimy na 3 części, rozwałkowujemy na wielkość blachy, 2 placki pieczemy od razu w temperaturze 180 stopni przez 20-25 minut. orzechy siekamy, masło rozpuszczamy z dodatkiem cukru i miodu, gdy składniki się połączą dodajemy orzechy, orzechy z miodem wykładamy na 3 placek i pieczemy tak samo jak 2 poprzednie jabłka ścieramy na grubej tarce, przesmażamy tak samo jak na szarlotkę, następnie dodajemy do nich galaretkę agrestową na pierwszym placku równo rozsmarowujemy połowę ciepłej masy jabłkowej, przekładamy 2 plackiem, rozsmarowujemy resztę masy jabłkoweji przykładamy plackiem z orzechami, zostawiamy w lodówce (przynajmniej na noc, a najlepiej na 1 cały dzień, wtedy placki miodowe "nasiąkną"jabłkami i będą wilgotne, miękkie i pyszne)

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    smaczne ciasto
  • 0
    dsc05018
    Opublikowano

    Pietruszka

    Fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    mniam mniam;)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    marcinek

    lubię taki
  • 0
    original
    Opublikowano

    kupiska

    Apetycznie wyglada

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !