Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bułki 3
pieczarki 20 dkg
cebula
kiełbasa podwawelska 15 dkg
pieprz
Kucharek przyprawa do potraw
olej 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanki

Pieczarki obieramy i kroimy. Obraną cebulę kroimy w kostkę. Do rondelka dajemy pokrojone pieczarki z cebulką i 1 łyżkę oliwy, 1 łyżkę wody i dusimy pod przykryciem ok. 15 min. Doprawiamy do smaku i chłodzimy. W tym czasie kroimy w kostkę kiełbasę i smażymy. Upieczoną kiełbasę mieszamy z uduszonymi pieczarkami. Bułki kroimy na pół dajemy na nie przygotowany farsz i zapiekamy w nagrzanym piekarniku ok. 10 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 28.02.2014 07:51
świetne, już bym jadła
Katarzyna59 30.01.2014 10:22
pyszności,
mirosława4 31.08.2013 16:08
smaczna dawno nie robiłam,poproszę jedną
ben-ka 08.07.2013 13:11
Jak ja dawno ich nie robiłam.
Rybciia 02.04.2013 08:14
fajne te zapiekanki :-)
babi17 07.02.2013 09:28
fajne
MagdaXXX 17.08.2012 16:26
super
RenataZ-et 11.08.2012 21:32
bardzo lubię :)
Wafelek2601 30.05.2012 10:57
uwielbiam zapiekanki
IKrakowianka 29.05.2012 23:58
najlepsze
Pietruszka 29.05.2012 21:57
Tak zapiekanki fajne, ale w mojej wersji to tylko z serem :)
gottrina 29.05.2012 20:47
świetny pomysł na zapiekanki
halina17 29.05.2012 20:35
jeszcze ser żółty tarty na wierzch-pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak