Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

puchowa babka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5 szt.
masło 30 dag
cukier 2 szklanki
mąka ziemniaczana 2 szklanki
mąka pszenna 6 łyżek
olej 6 łyżek
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
ocet 1 łyżka
tłuszcz
Bułka tarta klasyczna Prymat
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: puchowa babka

Masło utrzeć z cukrem, a następnie z jajkami. Do masy nieustannie mieszając dodać mąkę ziemniaczaną wymieszaną z pszenną mąką i proszkiem do pieczenia, olejem i octem- ucierać do gładkiej masy. Otrzymana masę wlewamy do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej tartą bułką formy, piec w średnio nagrzanym piekarniku około czterdzieści minut. Po wyjęciu ciepłą babkę posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 31.08.2012 15:15
fajny pomysł lubi9e takie
suzana 26.08.2012 23:37
pychota
Zoso 06.08.2012 22:39
fajny deserek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak