Sposób przygotowania

Krok 1 / 3

50 dag mięso mielone,
3/4 szklanki bułka tarta,
3/4 sztuki cebula średni,
1 sztuka jajko,
4 sztuki ząbek czosnku polski,
do smaku pieprz sól,
8 sztuk pieczarki, do smażenia olej
natka peitruszki wg uznania

średnią cebulę należy pokroić w kostkę, następnie zeszklić na oleju, w dalszej kolejności dodajemy posiekany czosnek ( najlepszy polski, jest nie duży ale za to ma w sobie mocny smak. i chwilkę ze sobą mieszamy a następnie zdejmujemy z ognia.

Do mięsa mielonego dodajemy wszytskie skłądniki czli bułkę tartą, cebulkę i jajko < bułkę wcześniej moczymy i wyciskamy) . Wszystko ze soba dobrze mieszamy. Dodajemy przyprawy i znowu wymieszać nalezy wszystko ze sobą.
Dodajemy posiekaną natkę pietruszki( większa ilość) wszystko ze soba mieszamy.
Jeżeli masa będzie za rzadka podsypujemy ją jeszcze bułką tartą.


Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    SYLKA

    najlepsze jedzonko
  • 0
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    bardzo lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    Janek

    pysznie:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Piter 31

    Robię podobne.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !