Sposób przygotowania

Kurczaka i warzywa oraz przyprawy gotujemy na wolnym ogniu jak rosół, około 3 godzin. Gdy już będzie gotowy rosół, a warzywa miękkie, to kurczaka kroimy na mniejsze kawałki, marchewkę kroimy w talarki. Do rosołu dodajemy groszek mrożony i gotujemy około 10 minut. Doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Następnie ściągamy z ognia i dodajemy żelatynę i już nie gotujemy. Do małych miseczek na dno wkładamy po kawałku jajka, na to układamy kurczaka, warzywa i zalewamy rosołkiem. Odstawiamy do wystygnięcia, a następnie wkładamy do lodówki do całkowitego stężenia. Podajemy z kawałkiem cytrynki. Smacznego

Komentarze

Nikt jeszcze nie skomentował. Bądź pierwszy !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !