Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarkowa zupa ze śmietaną

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

włoszczyzny 1 opakowanie
pieczarek 20 dag
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarkowa zupa ze śmietaną

Składniki:
1 opakowanie włoszczyzny,
20 dag pieczarek,
1 cebula,
5 dag masła,
2 łyżeczki mąki,
½ szklanki śmietany,
sól i pieprz do smaku,
odrobina koperku i pietruszki.

Przygotowanie:
Pieczarki płuczemy i drobno kroimy. Cebulę obieramy i drobno szatkujemy. Włoszczyznę obieramy i kroimy w słupki. Następnie podsmażamy razem z pieczarkami i cebulą. Podsmażone pieczarki i włoszczyznę zalewamy 1,5 litra wrzącej wody. Gotujemy pod przykryciem przez ok. 25 minut. Mąkę mieszamy ze śmietaną, zagęszczamy zupę i zagotowujemy. Zupę przyprawiamy do smaku pieprzem i solą. Podajemy z natką pietruszki i koprem na talerzu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak