Sposób przygotowania

Składniki:
2 łyżki suszonej włoszczyzny,
1 pęczek zielonego kopru,
¾ szklanki śmietany,
2 łyżki mąki,
2 jajka,
4 łyżeczki mąki,
1 kostka rosołu z koncentratu,
sól do smaku.

Przygotowanie:
Koper umyć i oberwać z niego listki. Namoczyć włoszczyznę. Grubsze gałązki kopru włożyć razem z włoszczyzną do gotowania. Gotować ok. 30 minut. Następnie dodać 1 kostkę rosołu z koncentratowego. Dodać śmietanę rozmieszaną z mąką i zagotować. Posolić do smaku. Z mąki i jajek zrobić ciasto na lane kluski. Drobno pokroić listki kopru. Łyżeczkę kopru wsypać do ciasta na lane kluski i wymieszać. Kluski do ugotowania wlać prosto do zupy. Jak zupa się już ugotuje, wsypać pozostały pokrojony koper.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !