Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Koperkowa w innej wersji

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

suszonej włoszczyzny 2 łyżki
zielonego kopru 1 pęczek
śmietany 3/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Koperkowa w innej wersji

Składniki:
2 łyżki suszonej włoszczyzny,
1 pęczek zielonego kopru,
¾ szklanki śmietany,
2 łyżki mąki,
2 jajka,
4 łyżeczki mąki,
1 kostka rosołu z koncentratu,
sól do smaku.

Przygotowanie:
Koper umyć i oberwać z niego listki. Namoczyć włoszczyznę. Grubsze gałązki kopru włożyć razem z włoszczyzną do gotowania. Gotować ok. 30 minut. Następnie dodać 1 kostkę rosołu z koncentratowego. Dodać śmietanę rozmieszaną z mąką i zagotować. Posolić do smaku. Z mąki i jajek zrobić ciasto na lane kluski. Drobno pokroić listki kopru. Łyżeczkę kopru wsypać do ciasta na lane kluski i wymieszać. Kluski do ugotowania wlać prosto do zupy. Jak zupa się już ugotuje, wsypać pozostały pokrojony koper.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak