Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Koperkowa zupa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cielęcych kości 25 dag
włoszczyzny 25 dag
śmietany 250 ml
mąki 5 dag
kopru 5 dag
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Koperkowa zupa

Opłukać kości i warzywa. Następnie oczyścić i ugotować wywar. Odcedzić.
Odcedzone warzywa kroimy w kostkę. Dodajemy wywar razem z pokrojonym koprem.
Mąkę mieszamy ze śmietaną. Mieszając stopniowo dodawać troszkę wrzącego wywaru.
Do pozostałego wrzącego wywaru wlać śmietanę. Mieszając zagotować i doprawić do smaku solą.
Podawać z lanym ciastem, ziemniakami czy też kluskami francuskimi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak