Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuściane kotlety

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 łyżki
tłuszcz do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko 2
sól
pieprz
kapusta młoda

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuściane kotlety

Oczyszczoną kapustę kroimy na 4 części. Dajemy do osolonej wody i gotujemy do miękkości. Następnie odstawiamy, chłodzimy, wykrawamy głąby i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Następnie oprószamy mąką i panierujemy w roztrzepanym jajku a na końcu w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i przygotowane kotlety kapuściane smażymy ze wszystkich stron na silnie rozgrzanym tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 10.10.2013 10:26
ciekawy przepis.
Łukasz15 08.11.2012 19:05
Smaczne
Anna138 07.10.2012 22:41
fajny przepis
IKrakowianka 18.07.2012 19:31
ciekawa propozycja
RenataZ-et 27.06.2012 21:03
pomysłowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak