Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jaskółka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mielone mięso 500 gram
jajko 6 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat do smaku
cebula 1 sztuka
Czosnek suszony Prymat do samku
pipeprz do smaku
kostka rosołowa 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: jaskółka

4 jajka gotujemy na twardo z reszty skladnikow wyrabiamy kotlety mielone, gdy jaja beda gotowe to kazde jajo obkladamy miesem i formujemy kule, ktora potem obtaczamy w bułce tartej i smazymy w glebokim tluszczu 10-15 ,mninut, po usmazeniu jaskółki odkładamy na recznik papierowy zeby odsaczyc z nadmiaru tluszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 30.05.2012 20:07
co tam nazwa, jak potrawa pyszna
SmacznaPyza 29.05.2012 20:09
nazwa dziwna , nie rozumiem - o jaskółczych gniazdkach słyszałam, ale jaskółki?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak