Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Aromatyczny filet z gęsi

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filetu z gęsi 80 dag
sosu sojowego 50 ml
oliwy z oliwek 50 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Aromatyczny filet z gęsi

Filet z gęsi oczyścić, umyć i osuszyć. Przygotować marynatę: oliwę z oliwek wymieszać z sosem sojowym i wszystkimi przyprawami (ich ilość można dostosować do upodobań - ja dodałam po 1/2 łyżeczki każdej). Mięso przełożyć do marynaty, wymieszać i odstawić na kilka godzin. Następnie przełożyć na patelnię razem z marynatą i piec tak długo, aż mięso będzie miękkie. Przed podaniem pokroić w grube plastry.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 04.02.2012 17:10
mniam
Rogalik 10.09.2011 22:16
super jedzonko
angelika14 16.08.2011 17:24
jeszcze nie jadłam filetu z gęsi
pacpaw 03.07.2011 22:45
gęsiny w takiej postaci jeszcze nie smakowałem
irenka 16.04.2011 21:21
już dawno nie jadłam filetu z gęsi,aż ślinka cieknie,pycha
miki47 08.03.2011 17:16
mniam
Misiek1 25.02.2011 06:56
Apetyczny...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak