Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

WOŁOWINA Z GREJPFRUTAMI

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

grejpfrut 3 sztuki
polędwica wołowa 500 gram
masło 150 gram
olej 3 łyżki
sos sojowy 2 łyżki
sól 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/8 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: WOŁOWINA Z GREJPFRUTAMI

Sok z jednego grejpfruta połączyć z masłem, pieprzem, solą oraz sosem sojowym, po czym schłodzić w lodówce przez godzinę.
Następnie schłodzony sos przełożyć do garnka i gotować aż odparuje go połowa. Dodać 2 grejpfruty pokrojone w kostkę i wymieszać.
Mięso podsmażyć na oleju, a następnie piec w piekarniku przez 30 minut w temperaturze 170C.
Upieczone mięso polać przygotowanym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 18.10.2013 23:41
ciekawe i smacznie połączenie smaków
caralajna 13.09.2013 07:25
ciekawy pomysł
Katarzyna59 02.06.2013 08:59
świetny przepis
IKrakowianka 06.03.2013 22:41
ciekawe jest to połączenie
Kate131 29.01.2013 07:58
ciekawe
Krystyna32 13.01.2013 08:35
extra
Anna69 22.08.2012 20:26
Uwielbiam grejpfruty więc na pewno wypróbuje ten przepis
Ada-Gaba 26.07.2012 07:41
ciekawy przepis
kate.500 18.07.2012 22:28
ciekawe polaczenie
Dorota59 25.06.2012 19:07
ciekawa
fictor123 01.06.2012 08:27
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak