Sposób przygotowania

Trufle dobrze umyć zmieniając wodę i dusić 10 minut pod przykryciem w rondlu z łyżką masła i białym winem, z dodatkiem soli. Ostudzone trufle obrać, skórki posiekać, dodać tą samą ilość siekanej słoniny i utłuc razem w moździerzu, przyprawić solą i pieprzem do smaku, zalać wywarem z trufli. Do tego domieszać całe trufle i masa tą nadziać indyka. Tuszkę obłożyć cienkimi plasterkami słoniny, owinąć pergaminem posmarowanym masłem i pozostawić w suchym i chłodnym miejscu przez dzień, aby mięso przeszło zapachem trufli. Wstawić indyka na brytfannę do gorącego piekarnika owijając jeszcze jednym pergaminem posmarowanym masłem i piec 40 minut

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    dagmara020

    ale to musi być dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !