Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowe babeczki z bitą śmietaną i owocami.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 200 gram
kakao 2 łyżki
margaryna 100 gram
jajko 1 sztuka
śmietana 30% 1 szklanka
serek mascarpone 125 gram
cukier puder 2 łyżki
biała czekolada 100 gram
owoce

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowe babeczki z bitą śmietaną i owocami.

Mąkę wymieszać z cukrem pudrem i kakao. Dodać pokrojoną w kostkę Kasię i rozetrzeć palcami aż powstanie kruszonka. Dodać jajko i zagnieść ciasto. Z ciasta uformować kulkę i włożyć do lodówki na godzinę.Schłodzone ciasto cienko rozwałkować i wypełnić nim foremki.Piec przez ok. 20 w 180'C.
Czekoladę stopić w kąpieli wodnej i ostudzić. Śmietankę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać serek i ostudzoną czekoladę. Wykładać krem na kruche ciasto, udekorować owocami.


Babeczki zrobione na Weekend z Kasią.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

karolina1869 12.07.2012 12:33
pięknie i smakowicie wyglądaja
Papryczka 01.07.2012 19:56
apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak