Sposób przygotowania

W gorącej wodzie rozpuszczamy barszcz, doprowadzamy do wrzenia i odstawiamy do wystygnięcia. Jajka gotujemy na twardo, czekamy aż ostygną i obieramy.
Ostudzony barszcz łączymy z kefirem i maślanką, dodajemy pokrojone w kostkę jajka i rzodkiewki. Ogórki obieramy ze skórki i jeżeli cały chłodnik zjemy tego samego dnia, to po prostu kroimy je w kostkę, ale, jeżeli część zupy ma zostać „na jutro” to przed pokrojeniem usuwamy nasiona. Pokrojone ogórki dorzucamy do reszty składników, dodajemy też posiekany koperek z posiekanym szczypiorkiem. Mieszamy i ewentualnie doprawiamy do smaku odrobiną soli i pieprzu. Odstawiamy do lodówki i podajemy po schłodzeniu, najlepiej z młodymi ziemniakami posypanymi koperkiem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    pychotka! Uwielbiam takie mixy !!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Bardzo mi się podoba :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !