Sposób przygotowania

W garnku rozpuścić Kasię, wsypać cukier, kakao, olej, wodę. Mieszać, aż masa uzyska jednolitą konsystencję, wystudzić.
Do wystudzonej mas dodać żółtka, wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia oraz cukrem wanilinowym. Całość wymieszać. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę, połączyć z ciastem.
Ciasto wyłożyć do wąskiej formy wysmarowanej Kasią i wysypanej bułką tartą.
Na górę ułożyć owoce (nektarynki i czereśnie).
Piec około 45 minut w temp. 180'C.
Upieczone ciasto wystudzić i posypać cukrem pudrem.

Ciasto zrobiłam na Weekend z Kasią.

Smacznego.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    Wszystkie ciasta z czekoladą są wyśmienite :) muszę też to wypróbować !
  • 0
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    pierniczkowo

    uwielbiam czekoladowe ciasta:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    joanna43

    musi pieknie smakować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !