Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jagodowy sernik na zimno

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 100 gram
herbatniki 300 gram
cukier 1/2 szklanki
twaróg 1 kg
śmietana 30% 1 szklanka
jagody 1/2 kg
woda 4 łyżki
cukier 1/2 szklanki
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Jagodowy sernik na zimno

Herbatniki masło i cukier miksujemy, aż do uzyskania mokrego piasku. Tak gotowym kruchym ciastem wyklejamy dno tortownicy. Pieczemy przez 15 minut w temperaturze 180 stopni C. Odstawiamy do wystudzenia.
W ciepłej wodzie rozpuszczamy żelatynę i czekamy, aż napęcznieje.
Ser, śmietanę i cukier miksujemy przez minutę, dodajemy jagody. Po dokładnym połączeniu składników dodajemy żelatynę. Gotową masę serową wylewamy na wystudzony spód. Chłodzimy w lodówce – najlepiej przez całą noc.
Gotowy sernik możemy udekorować w dowolny sposób. U mnie jest polany śmietaną i posypany borówkami.

Ciasto zrobione na Weekend z Kasią.

Smacznego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paula99926 20.11.2012 21:29
mniam mniam, ale cudeńko!
gryczyn 06.07.2012 10:20
Wow! jestem pod wrażeniem.
jasiek 03.07.2012 20:52
ale smakołyki
Stenka 13.06.2012 22:04
mój ulubiony
Rafał10 07.06.2012 12:25
bardzo ciekawy przepis :)
Karolcia12 29.05.2012 18:37
takiej rewelacji jeszcze nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak