Sposób przygotowania

Herbatniki masło i cukier miksujemy, aż do uzyskania mokrego piasku. Tak gotowym kruchym ciastem wyklejamy dno tortownicy. Pieczemy przez 15 minut w temperaturze 180 stopni C. Odstawiamy do wystudzenia.
W ciepłej wodzie rozpuszczamy żelatynę i czekamy, aż napęcznieje.
Ser, śmietanę i cukier miksujemy przez minutę, dodajemy jagody. Po dokładnym połączeniu składników dodajemy żelatynę. Gotową masę serową wylewamy na wystudzony spód. Chłodzimy w lodówce – najlepiej przez całą noc.
Gotowy sernik możemy udekorować w dowolny sposób. U mnie jest polany śmietaną i posypany borówkami.

Ciasto zrobione na Weekend z Kasią.

Smacznego.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    takiej rewelacji jeszcze nie jadłam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    bardzo ciekawy przepis :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    mój ulubiony
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    ale smakołyki
  • 0
    original
    Opublikowano

    gryczyn

    Wow! jestem pod wrażeniem.
  • 0
    original
    Opublikowano

    paula99926

    mniam mniam, ale cudeńko!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !