Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

surówka z porów adeli

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Par 40 dag
jabłko 1 szt.
pasta pomidorowa 1 łyżka
lub
świeże pomidory 4 szt.
śmietana 10 % 1 łyżka
sól
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: surówka z porów adeli

Pory oczyścić, usunąć twarde, ciemnozielone części liści ( użyć do gotowania), umyć bardzo dokładnie, uważając, aby między listkami nie pozostały resztki ziemi, znajduje się często między listkami, poszatkować w słomkę, wymieszać z pastą pomidorową, śmietaną oraz umytym i utartym na tarce jabłkiem, doprawić odrobiną soli i cukru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Reda 29.08.2012 10:12
lubię taka
Reda 29.08.2012 10:12
lubię taka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak