Sposób przygotowania

Krok 1 / 4

Dobre sushi to nie tylko wyraziste świeże dodatki, nie zapominajmy że jego podstawą jest ryż. Dlatego kupując ryż do sushi postarajmy się kupić ten wyprodukowany w Japonii a nie Włoszech, i potraktujmy go czule a smakowicie się odwdzięczy.

Ryż odmierzamy do głębokiego naczynia i zalewamy zimną wodą, następnie mieszamy ryż dłonią, delikatnie "piorąc go", w naczyniu przez minute, aż woda stanie się bardzo mleczna, odlewamy wodę i zalewamy ryż świeżą.


Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    pioge7

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    z tak przygotowanym ryżem każde sushi będzie udane
  • 1
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    muszę kiedyś spróbować
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kasnojo

    Polecam ryż z Kalifornii np KIMPO, jest naprawdę niezły i tani :) Ryż z Japonii to lekka przesada, szczególnie po tych elektrowniach :D
  • -1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    - kasnojo Myszk - twoje wypowiedzi brzmią jak jawna reklama...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !