Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe hamburgery

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udziec z indyka 1/2 kg
kasza manna 1 łyżka
jajko 1 sztuka
bulki do hamburgerow 4 sztuki
sałata
pomidor
ketchup
Musztarda sarepska Prymat
Grill przyprawa klasyczna Prymat 1 łyżka
serek wiejski 150 g

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe hamburgery

Kroki postępowania

1
Mielone mięso mieszamy z przyprawami, twarożkiem, kaszą i jajkiem.
Krok 1 - Domowe hamburgery foto
2
Formujemy 4 okrągłe kotlety, które następnie grillujemy z obu stron przez parę minut. Możemy je też usmażyć na patelni grillowej.
Krok 2 - Domowe hamburgery foto
3
Każdą z bułek przekrajamy na pół (możemy je chwilkę podgrzać na grillu). Spód bułki smarujemy ketchupem i musztardą, kładziemy gorącego kotleta, na którym układamy plasterki pomidora i liść sałaty. Przykrywamy wierzchem bułki i podajemy.
Krok 3 - Domowe hamburgery foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna28 29.05.2012 15:21
fajne
pioge7 29.05.2012 12:53
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak