Sposób przygotowania

Żółtka miksujemy z cukrem, dodajemy przesiane mąki. Z białek ubijamy pianę i delikatnie mieszamy z masą żółtkową. Pieczemy około 30 minut w 180°C.
Przygotowujemy galaretki zmniejszając ilość wody - wg uznania.
Śmietanę ubijamy z cukrem.
Oczyszczone truskawki kroimy w paseczki, część mieszamy z tężejącą galaretką.
Moje warstwy: biszkopt, poncz, dżem, śmietana, galaretka z truskawkami, biszkopt, poncz, dżem, śmietana z truskawkami.
Dekorujemy wg uznania.

Torcik zrobiłam w zeszłym roku na Weekend z Kasią

Smacznego.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    EWI

    świetny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    smakowity ale już po sezonie na truskawki:(

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !