Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce, dodać sól i mąkę. Garnek wysmarować tłuszczem i nałożyć masę ziemniaczaną. Śliwki umyć, pokroić w połówki, wypestkować i położyć na powierzchni ziemniaków skórką do góry bardzo ciasno. Piec w piekarniku ok. 1 godzinę. Podawać na gorąco, krojąc w kawałki. Na talerzu można posypać cukrem.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Amellia

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewaa

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    czegoś takiego nie znałam
  • 0
    original
    Opublikowano

    annagebalska

    ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !