Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sledzie w sosie śliwkowym agaty

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety śledziowe 10 szt.
mrożone śliwki 40 dag
migdały
oliwa ¼ szklanki
cukier
cytryna 1 szt.
natka pietruszki 4 gałązki

Przepis i sposób przygotowania na: sledzie w sosie śliwkowym agaty

Namoczyć śledzie przez trzy godziny w mleku, następnie zwinąć w ruloniki migdały sparzyć gorącą wodą, obrać i drobno pokroić. Śliwki umyć, wypestkować, zalać połową szklanki wody i rozgotować. Masę ze śliwek zmiksować dodać pokrojone migdały, olej, sól cukier i sok z cytryny. Śledzie ułożyć na półmisku zalać sosem i udekorować plastrami z cytryny i gałązkami natki pietruszki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Amellia 29.05.2012 11:57
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak