Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SOS DO PIECZONEJ KARKÓWKI

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 sztuka
sól 1/4 łyżeczki
wino czerwone wytrawne 200 ml
cukier 1/8 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/8 łyżeczki
masło 20 gram
mąka 10 gram
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
natka pietruszki 1/2 natki

Przepis i sposób przygotowania na: SOS DO PIECZONEJ KARKÓWKI

Wino wlać do rondla i zagotować, a następnie dodać liść laurowy, posiekaną cebulę oraz natkę pietruszki.
Całość gotować na wolnym ogniu aż do zredukowania objętości rondla o 1/3.
Wyjąć liść laurowy, a pozostałe składniki rozdrobnić za pomocą blendera, dodać masło i rozrobioną w 50 ml sosu mąkę, doprawić do smaku: cukrem, solą i pieprzem i gotować jeszcze przez 3 minuty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 10.02.2014 12:26
pewnie pyszny
ben-ka 10.02.2014 09:57
Mnie by smakował.
fotoviderek 09.02.2014 09:04
Taki sosik lubię :)
Motorek 02.01.2014 09:34
na pewno smaczny
Katarzyna59 20.12.2013 15:13
fajny sos,
barbara11561 23.09.2013 12:47
robię podobny
Iwusia 29.07.2013 23:47
podoba mi się przepis na ten sos
Krystyna32 11.05.2013 07:31
extra sosik
kate.500 24.12.2012 00:56
super
IKrakowianka 08.10.2012 17:01
super!
jeta72 30.06.2012 19:21
fajny
Marta1986 23.06.2012 11:09
pycha
RenataZ-et 16.06.2012 11:05
świetny sos
Katarzyna54 29.05.2012 11:37
fajny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak