Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowa tarta z budyniem i malinami.

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 270 gram
margaryna 150 gram
cukier 120 gram
żółtko jajek 2 sztuki
śmietana 1 łyżka
kakao 2 łyżki
masa
budyń śmietankowy 2 opakowania
mleko 3 szklanki
cukier 3 łyzki
maliny świeże 1 szklanka
galaretka truskawkowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowa tarta z budyniem i malinami.

Z podanych składników zagnieść ciasto. Można tez wszystko miksować w blenderze na mokry piasek. Wylepiamy formę.
Gotujemy 2 budynie ze zmniejszoną ilością mleka.
Gorący budyń wlewamy na przygotowane ciasto czekoladowe, dodajemy owoce i pieczemy w 180'C około 30 minut.
Galaretkę przygotować w mniejszej ilości wody, gdy stężeje wlać na przestudzone ciasto. Dekorujemy malinami.

Ciasto zrobiłam w zeszłym roku na Weekend z Kasią.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 26.07.2012 23:56
pycha;)
Justyna28 14.07.2012 17:35
rewelacyjna:)
Rafał10 06.06.2012 23:17
nie dość że tarta to jeszcze czekoladowa :) JUŻ UWIELBIAM TO CIACHO !
Magda60 03.06.2012 22:56
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak