Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kartofelki marcepanowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 20 dag
cukier puder
kakao
aromat migdałowy
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kartofelki marcepanowe

Ziemniaki umyć, obrać i ugotować w lekko osolonej wodzie. Odcedzić po czym przecisnąć przez praskę do ziemniaków. Do przeciśniętych ziemniaków dodać tyle przesiekanego cukru pudru, aż masa stanie się bardzo gęsta, wówczas dodać kilka kropel aromatu migdałowego, dokładnie zarobić i formować malutkie kuleczki wielkości landrynek. Każdą kuleczkę szybko obtoczyć w kakao i pozostawić do przeschnięcia na 2-3 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 01.05.2013 15:58
Takich jeszcze nie robiłam i nie jadłam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak