Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka z piekarnika

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka kurczaka 2 kg
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 3 szt
delikat 4 łyżki
olej 0,5 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Udka z piekarnika

Kroki postępowania

1
Udka myjemy i czyścimy dokładnie. Możemy rozdzielić pałeczkę od uda, będzie wygodniej obtaczać i piec udka.
Krok 1 - Udka z piekarnika foto
2
Z oleju, delikatu do mięs i przyprawy do kurczaka robimy marynatę. Obtaczamy w niej udka i marynujemy ok 12 godzin.
Krok 2 - Udka z piekarnika foto
3
Pieczemy w piekarniku ok 1 godziny.
Krok 3 - Udka z piekarnika foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EWI 29.05.2012 11:02
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak