Sposób przygotowania

BISZKOPT: Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy ze szklanką cukru. Dodajemy żółtka, a także szklankę mąki pszennej, 1/2szklanki mąki ziemniaczanej i proszek do pieczenia. Ciasto wlewamy do wysmarowanej blachy. Pieczemy około 45minut w temperaturze 180stopni.

KREM: Gotujemy 300ml mleka, a w 100ml mieszamy 2łyżki mąki pszennej i 2łyżkimąki ziemniaczanej, a także szklankę cukru i cukier waniliowy. Wszystko łączymy i gotujemy budyń. Następnie budyń należy ostudzić i miksujemy dodając kawałkami margarynę.

Biszkopt przekrawamy na dwie części. Najpierw smarujemy dolną część biszkoptu dżemem wiśniowym a potem smarujemy kremem budyniowym. Nakrywamy drugą połową biszkoptu.

POLEWA: Do garnka dodajemy 2łyżki wody, 50dag margaryny, kakao i cukier puder. Zagotowujemy tą masę, studzimy i polewamy wierzch biszkoptu. Schładzamy ciasto w lodówce. Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    justys759

    mmm pycha!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Chojłówna

    skusiłabym się:D
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    pychota!;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    wlicka

    mniam ekstra;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !