Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka surowa 0,5 kg
karczek 0,5 kg
przyprawa do szaszlykow 2 szt
papryka czerwona 2 szt
papryka zielona 2 szt
cebula 4 szt
patyki do szaszłyków 1 opakowanie
boczek 0,5 surowy bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki

Kroki postępowania

1
Mięsa kroimy w kostkę i zasypujemy przyprawami do szaszłyków. Marynujemy ok. 10 godzin. Papryki kroimy w kostkę ok 3x3 cm. Cebule kroimy w pół krążki o grubości ok. 1 cm.
Krok 1 - Szaszłyki foto
2
Nabijamy na patyki kolejno boczek, cebulę, szynka, papryka czerwona, karczek, papryka zielona i tak na przemian. Posypujemy delikatnie delikatem do mięs lub przyprawą do szaszłyków.
Krok 2 - Szaszłyki foto
3
Szaszłyki możemy piec na grillu lub w piekarniku ok 30-40 minut. Podajemy z dipem, ketchupem lub musztardą. Smacznego.
Krok 3 - Szaszłyki foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eliza135 08.10.2012 19:28
smacznie i kolorowo
EWI 29.05.2012 11:03
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak