Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gorąca czekolada

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 0,5 litra
czekolada gorzka 100 g
cukier waniliowy do smaku
kremówka 125 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Gorąca czekolada

Mleko wlewamy do garnka dodajemy śmietankę i doprowadzamy do zagotowania. Dodajemy następnie podzieloną na kawałki czekoladę i cukier i wszystko mieszamy aż czekolada dobrze się rozpuści. Gotową czekoladę rozlewamy do kubeczków lub filiżanek. Moznaposypać posypką do deserów .
Smacznego !

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasiek 07.05.2013 21:08
chętnie bym się napiła
dianix 02.08.2012 19:57
nie robiłąm tak
kanu83 12.07.2012 20:03
pyszna
safcia 06.07.2012 11:49
przepuszna a najlepsza z bita śmietana
Ewelina47 20.06.2012 21:19
na upalne dni nie bardzo, ale lubię od czasu do czasu taką czekoladę wypić
Natalia40 30.05.2012 20:44
bomba

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak