Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MIGDAŁOWE PIERNICZKI

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 500 gram
cukier 250 gram
proszek do pieczenia 1 łyżka
cukier waniliowy 1 opakowanie
jajko 4 sztuki
cynamon 1 łyżeczka
migdały 200 gram
pomarańcza 1 sztuka
żółtko jajek 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: MIGDAŁOWE PIERNICZKI

Jajka wbić do naczynia i połączyć z cukrem i cukrem waniliowym, po czym umieścić naczynie w kąpieli wodnej. Połowę migdałów zmielić, po czym dodać do naczynia.
Mieszając dodać do masy mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia i skórkę z pomarańczy. Tak powstałą masę schłodzić w lodówce przez minimum 2 godziny.
Ciasto rozwałkować i pokroić na kwadraty o długości boku 5 cm, po czym umiesić na blaszce wyłożonej papierem, posypać resztą migdałów i posmarować żółtkiem.
Ciastka piec w piekarniku w temperaturze 200 C przez 20 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 22.12.2013 09:48
Uwielbiam wszystko ca zawiera migdały :)
romanrafal
romanrafal 08.12.2013 09:32
bardzo fajne,smaczne pierniczki
Iwusia 15.11.2013 23:22
bardzo smaczne
PIOTR11 12.07.2013 13:21
fajne ciasteczka
Łukasz15 31.05.2013 18:37
Świetny deser
IKrakowianka 23.01.2013 19:46
świetne ciasteczka :)
Krystyna32 11.01.2013 14:12
extra
sara1 03.11.2012 09:13
PYSZNOŚCI
kate.500 06.10.2012 22:37
pycha
RenataZ-et 17.09.2012 16:34
Pachnące składniki - super!
zuzanna_z 02.08.2012 12:08
fajne
Katarzyna59 16.07.2012 16:19
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak