Sposób przygotowania

Jajka wbić do naczynia i połączyć z cukrem i cukrem waniliowym, po czym umieścić naczynie w kąpieli wodnej. Połowę migdałów zmielić, po czym dodać do naczynia.
Mieszając dodać do masy mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia i skórkę z pomarańczy. Tak powstałą masę schłodzić w lodówce przez minimum 2 godziny.
Ciasto rozwałkować i pokroić na kwadraty o długości boku 5 cm, po czym umiesić na blaszce wyłożonej papierem, posypać resztą migdałów i posmarować żółtkiem.
Ciastka piec w piekarniku w temperaturze 200 C przez 20 minut.

Komentarze

  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Pachnące składniki - super!
  • 2
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pycha
  • 3
    original
    Opublikowano

    sara1

    PYSZNOŚCI
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    świetne ciasteczka :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Świetny deser
  • 3
    original
    Opublikowano

    PIOTR11

    fajne ciasteczka
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    bardzo smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo fajne,smaczne pierniczki
  • 1
    original
    Opublikowano

    fotoviderek

    Uwielbiam wszystko ca zawiera migdały :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !