Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SOS DO CIELĘCINY

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
natka pietruszki 1 natka
masło 100 gram
cukier 1 łyżeczka
cytryna 1 sztuka
sól 1/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: SOS DO CIELĘCINY

Ugotowane na twardo jajka obrać, a następnie drobno posiekać.
Jajka połączyć ze stopionym masłem. Dodać sok wyciśnięty z cytryny i dokładnie wymieszać.
Sos doprawić cukrem i solą. Następnie dodać posiekaną natkę pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 28.02.2014 09:24
super sosik
Ela15 28.10.2013 20:34
bardzo dobry sosik
Motorek 26.08.2013 09:45
smaczny sosik
Katarzyna59 25.06.2013 08:54
świetny przepis
Krystyna32 15.05.2013 16:49
super sosik
Aleksandraa 03.01.2013 17:43
fajny
IKrakowianka 24.11.2012 17:46
super
Pietruszka 31.10.2012 18:37
pycha
pacpaw 27.09.2012 22:29
niestety cielęcina rzadko gości na moim stole za sprawą ceny
RenataZ-et 17.09.2012 16:35
Super propozycja
IZABELA29 18.08.2012 17:16
a cielaczka nie mam ...
zuzanna_z 31.07.2012 13:02
ciekawy sos
kate.500 25.07.2012 20:58
super
Anna152 05.07.2012 05:26
super
Dorota59 28.06.2012 19:59
smaczniutki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak