Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Granola

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

płatki owsiane 200 gram
orzechy laskowe 30 gram
migdały 30 gram
orzechy włoskie 30 gram
nasiona sezamu 10 gram
nasiona dyni 10 gram
słonecznik łuskany 10 gram
cynamon Prymat 1 łyzeczka
suszone owoce 150 gram
miód 5 lyzki
oliwa 3 lyzki
ekstrat z wanilii 1 lyzeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Granola

Kroki postępowania

1
Wymieszaj miod, oliwę oraz ekstrakt z wanilii (opcjonalnie).
Krok 1 - Granola foto
2
Na blache do pieczenia wyłóż płatki owsiane. Dodaj posiekane na drobniejsze kawałki orzechy oraz nasiona. Polej równomiernie przygotowanym wcześniej miodem.
Krok 2 - Granola foto
3
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 130C na ok.25 minut. Co 5 minut wyjmuj z piekarnika i wymieszaj, aby płatki sie nie spalily.
Po wyjęciu granoli z piekarnika dodaj pokrojone suszone owoce (najlepiej kup mieszankę - ja dodaje żurawinę, morele, rodzynki).
Podawaj z mlekiem lub jogurtem. Na koniec dodaj swieże owoce.

Śniadanie na kilka dni gotowe. Smacznego!
Krok 3 - Granola foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewaa 30.08.2012 17:33
pyszne i zdrowe
adelajda 15.06.2012 20:15
apetyczne
Sroczka 29.05.2012 11:38
Takie śniadanie z chęcią zjem.
EWI 29.05.2012 11:03
mniam
Beatris 29.05.2012 09:49
Moc składników. Zdrowe, pyszne śniadanko.
stokrotka 29.05.2012 09:05
pyszności, lubię takie śniadanka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak