Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczki z cebulką

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 1/2 kg
sól 1 łyżeczka
pieprz ziarnisty 5-6 sztuk
majeranek świeży 1 gałązka
DODATKOWO:
oliwa 2 łyżki
czosnek z chili 4-5 ząbków
herbata zielona 2 torebki
cebula 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczki z cebulką

Do 2 szklanek gorącej wody dodać saszetki z herbatą i po kilku minutach dodać sól, ziarna pieprzu oraz majeranek i do przestudzonej zalewy włożyć umyte i osuszone polędwiczki, odstawić wszystko na kilka godzin.
Na patelni podgrzać olej i obsmażyć na złoty kolor osuszone mięso do podsmażonego mięsa dodać pokrojoną w piórka cebulę oraz czosnek, podlać 1 łyżką zalewy i pod przykryciem dusić do zmięknięcia cebuli.
Podawać na gorącą z chlebem lub na zimno do chleba.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 11.08.2012 13:18
Pyszny obiad
Katarzyna87 29.05.2012 08:58
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak