Sposób przygotowania

Mięso płuczemy, osuszamy i kroimy w cienkie plastry. Rozbijamy tłuczkiem, skrapiamy sokiem z cytryny i sosem sojowym. Wkładamy do lodówki na min 1 godz. Warzywa oczyszczamy, obieramy i kroimy w kostke lub w słupki. Plasterki mięsa układamy w naczyniu żaroodpornym, na nie wykładamy warzywa, pozypujemy przyprawami i skrapiamy sosem sojowym. Całość zalewamy bulionem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy ok 1 godz. aż mięso będzie miekkie. Pod koniec pieczenia zdejmujemy pokrywkę aby nadmiar wody wyparował.
Smacznego!

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Karolinka111

    pycha
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    bardzo apetyczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    dianix

    i jeszcze kalafitor do tego
  • 1
    original
    Opublikowano

    sara1

    apetyczne danie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Pyszny pomysł na obiad
  • 1
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Adam/ZUB3R

    smaczne mięsko
  • 1
    original
    Opublikowano

    ONY_za_kare

    smaczne danie!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !