Sposób przygotowania

Rabarbar obrać z włókien, pokroić w plasterki, włożyć do garnka, zalać połową wody i ugotować.
Truskawki zmiksować i przetrzeć przez gęste sito, aby oddzielić pesteczki.
Mus truskawkowy zalać resztą wody, dodać kompot z rabarbaru, cukier do smaku i cukier waniliowy - zagotować.
W międzyczasie rozpuścić skrobię ziemniaczaną w 1/3 szkl. wody.
Na wrzący kompot wlać zawiesinę z mąki i wody - mieszać, aż całość zgęstnieje.
Można dodać nieco śmietanki lub mleka zagęszczonego.
Podawać na ciepło lub po schłodzeniu - z dodatkiem herbatników, biszkoptów lub sucharków..

Komentarze

  • 3
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>Serdecznie zapraszam do przeglądania moich przepisów :) Każdy znajdzie wśród nich coś smacznego dla siebie :)</b>
  • 1
    original
    Opublikowano

    Misiakova

    ciekawy przepis :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    coś dla mnie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !