Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajeczne kotlety

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

natka pietruszki 2 łyżki
szczypiorek 2 łyżki
mleko 1 szklanka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
sól 2 szczypty
pieprz 2 szczypty
ser żółty 10 dag
cebula biała 1 sztuka
bułka czerstwa 1 sztuka
jajko ugotowane na twardo 10 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Jajeczne kotlety

Jajka ugotować na twardo, a gdy ostygną rozdrobnić je w blenderze. Natkę pietruszki oraz szczypiorek posiekać. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić ją na oleju. Do jajek dodać szczypiorek, pietruszkę i cebulę wymieszać składniki. Bułkę namoczyć w mleku, a gdy już zmięknie odcisnąć mleko i dodać do masy jajecznej. Ser żółty zetrzeć na tarce na małych oczkach, dodać pieprz, sól i dodać całość do masy. Wszystkie składniki wymieszać razem i formować kotlety. Kotlety obtoczyć w bułce tartej i smażyć z obu stron na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pietruszka 10.08.2012 22:34
lubię te kotlety

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak