Sposób przygotowania

Jajka ugotować na twardo, a gdy ostygną rozdrobnić je w blenderze. Natkę pietruszki oraz szczypiorek posiekać. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić ją na oleju. Do jajek dodać szczypiorek, pietruszkę i cebulę wymieszać składniki. Bułkę namoczyć w mleku, a gdy już zmięknie odcisnąć mleko i dodać do masy jajecznej. Ser żółty zetrzeć na tarce na małych oczkach, dodać pieprz, sól i dodać całość do masy. Wszystkie składniki wymieszać razem i formować kotlety. Kotlety obtoczyć w bułce tartej i smażyć z obu stron na złoty kolor.

Komentarze

  • 0
    dsc05018
    Opublikowano

    Pietruszka

    lubię te kotlety

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !