Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Migdałowy leszcz

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

leszcz 1 kg
migdały 15 dag
sok z cytryny 50 ml
pieprz do smaku
sól do smaku
bułka tarta pikantna 1,5 szklanki
olej do smażenia
masło roślinne 3 łyżki
jaja 2

Przepis i sposób przygotowania na: Migdałowy leszcz

Oczyszczoną i wypatroszoną rybę myjemy, kroimy na średniej wielkości porcje. Środek ryby nacieramy solą, pieprzem i oregano. Jaja roztrzepujemy. Na patelni rozgrzewamy olej. Rybę moczymy w jajku a następnie obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na małym ogniu z obu stron na ciemno złoty kolor. Następnie na patelnie dodajemy masło i migdały. Podsmażamy je tak długo aż się zarumienią, nabiorą ciemniejszego koloru. Potem dodajemy sok z cytryny. Usmażone porcje leszcza układamy na półmisku i polewamy przygotowaną polewką migdałową. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

owca441 14.08.2012 20:39
świetny
Andysz 11.06.2012 01:24
rewelacja;)
smakoszek 28.05.2012 21:47
świetna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak