Sposób przygotowania

Oczyszczoną i wypatroszoną rybę myjemy, kroimy na średniej wielkości porcje. Środek ryby nacieramy solą, pieprzem i oregano. Jaja roztrzepujemy. Na patelni rozgrzewamy olej. Rybę moczymy w jajku a następnie obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na małym ogniu z obu stron na ciemno złoty kolor. Następnie na patelnie dodajemy masło i migdały. Podsmażamy je tak długo aż się zarumienią, nabiorą ciemniejszego koloru. Potem dodajemy sok z cytryny. Usmażone porcje leszcza układamy na półmisku i polewamy przygotowaną polewką migdałową. Smacznego!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    świetna rybka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    rewelacja;)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    świetny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !