Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka z piegami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 1 kostka
sól 2 szczypty
jajko 2 sztuki
czekolada mleczna 1 tabliczka
cukier 1/2 szklanki
orzechy włoskie 1/2 szklanki
rodzynki 1/2 szklanki
mąka pszenna 2 szklanki
Soda oczyszczona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka z piegami

Masło utrzeć z cukrem, a następnie dodać jajka i dalej ucierać. Mąkę wymieszać z solą i sodą i dadawać do utartego masła. Orzechy i rodzynki posiekać na mniejsze kawałki i zalać wrzątkiem na 1 minutę, wodę odsączyć. Czekoladę posiekać na małe kawałki. Bakalie oraz czekoladę dodać do ciasta i dokładnie rozprowadzić w masie. Z ciasta formujemy ręcznie ciastka, układamy na wysmarowanej tłuszczem blaszcze i pieczemy 15 minut w temp. 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 07.06.2012 11:48
uwielbiam takie połączenie, zwłaszcza z czekoladą mleczną :) MNIAM!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak