Sposób przygotowania

Malin umyć, a następnie odstawić aby wyschły.
Białka ubić na sztywną pianę z ¼ cukru, po czym utrzeć żółtka również z ¼ cukru, a następnie połączyć żółtka z białkami.
Mąkę połączyć z mąką ziemniaczaną, a następnie dodać do masy. Powstałe ciasto wyłożyć na blachę i piec w piekarniku nagrzanym do 200C przez 15 minut. Następnie odstawić ciasto do wystygnięcia.
Maliny rozgnieść widelcem, a następnie połączyć ze śmietaną ubitą z resztą cukru. Następnie powstałą masą wysmarować ciasto i zwinąć w roladę.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    patusia

    Fajna
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    smaczniutka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    ciekawa roladka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna152

    fajna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Marta1986

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    Mniam, mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszny ten deser :)
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    fajna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    pyszniutka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    smaczna roladka
  • 1
    original
    Opublikowano

    pajbek

    Proszę o kawałek :-)
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    fajny deser
  • 1
    original
    Opublikowano

    Beata23

    mmm...pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    bardzo smacznie się zapowiada

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !