Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MALINOWA ROLADA

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

maliny świeże 200 gram
cukier 100 gram
żółtko jajek 4 sztuki
mąka 50 gram
białko 2 sztuki
mąka ziemniaczana 10 gram
śmietana 30% 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: MALINOWA ROLADA

Malin umyć, a następnie odstawić aby wyschły.
Białka ubić na sztywną pianę z ¼ cukru, po czym utrzeć żółtka również z ¼ cukru, a następnie połączyć żółtka z białkami.
Mąkę połączyć z mąką ziemniaczaną, a następnie dodać do masy. Powstałe ciasto wyłożyć na blachę i piec w piekarniku nagrzanym do 200C przez 15 minut. Następnie odstawić ciasto do wystygnięcia.
Maliny rozgnieść widelcem, a następnie połączyć ze śmietaną ubitą z resztą cukru. Następnie powstałą masą wysmarować ciasto i zwinąć w roladę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 07.03.2014 22:48
bardzo smacznie się zapowiada
Beata23 29.01.2014 16:52
mmm...pyszności
caralajna 16.09.2013 07:51
fajny deser
pajbek 26.07.2013 10:35
Proszę o kawałek :-)
Krystyna32 24.04.2013 17:57
smaczna roladka
Ada-Gaba 10.02.2013 14:53
pyszniutka
Katarzyna59 11.11.2012 16:20
fajna
Wacław 07.10.2012 11:25
pyszny ten deser :)
RenataZ-et 18.09.2012 20:13
Fajny przepis
IKrakowianka 10.09.2012 17:14
Mniam, mniam
Marta1986 01.09.2012 12:14
pycha
Anna152 09.08.2012 16:22
fajna
zuzanna_z 30.07.2012 12:57
ciekawa roladka
jeta72 28.07.2012 23:49
pycha
Seba 21.07.2012 09:12
pycha
kate.500 29.05.2012 07:38
smaczniutka
patusia 28.05.2012 23:36
Fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak