Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

OSTRY DIP PAPRYKOWY

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula 3 sztuki
bulion warzywny 100 ml
czosnek 5 ząbków
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
papryka czerwona 2 sztuki
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
śmietana 30% 150 ml
sól 1/2 łyżeczki
pieprz czarny 1/8 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: OSTRY DIP PAPRYKOWY

Obraną i pokrojoną w plastry cebulę gotować przez 7 minut w bulionie warzywnym, dodać obrany czosnek, paprykę ostrą, koncentrat, sól i pieprz.
Ugotowaną cebulę i czosnek połączyć z pokrojoną papryką, a następnie całość rozdrobnić za pomocą blendera.
Następnie dodać śmietanę i wszystko dokładnie wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata23 30.01.2014 09:02
ciekawy przepis
Iwusia 29.01.2014 21:13
ostrrrrro :)
IKrakowianka 09.01.2013 22:15
lubię takie
Krystyna32 29.12.2012 13:57
pycha
Katarzyna59 17.12.2012 16:04
fajny
RenataZ-et 23.10.2012 14:32
pycha
Ada-Gaba 04.10.2012 10:39
super
zuzanna_z 30.07.2012 13:00
muszę spróbować
Renataj 11.06.2012 22:11
A do tego warzywa z grilla - chyba będzie pyszne.
kate.500 29.05.2012 07:39
cos dla mojego mezczyzny
msmariusz 28.05.2012 22:59
ciekawie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak